+36 30 373 4646 metal.gold.2008@gmail.com

Működési utasítások

Figyelmeztetés: Ha a fűnyíró felemelkedik úgy hogy a kardántengely 35 foknál magasabb szögben áll, a kardántengelyt meg kell állítani!

1. lépés Minden használat előtt a karbantartási részben leírt karbantartást el kell végezni.

2. lépés Olvassa el, értse meg és kövesse a használati utasításban előkészítésről, elindításról,   megállításról, működésről, szállításról szóló biztonsági előírásokat.

3. lépés Miután elhelyezte a fűnyírót vízszintes talajon, állítsa be a traktor emelőkarjait úgy, hogy a forgó henger párhuzamos maradjon a talajhoz.

4. lépés Miután a fűnyírót rögzítette a traktorhoz, emelje meg és támassza alá a fűnyírót megfelelő féktuskóval. Rögzítse a kerékkötőket, melyek a fűnyíró 2 oldalán találhatók. A beállító csavarokat jobb és bal oldalon is ugyanazokba a beállító furatokba kell helyezni. Ez lehetővé teszi, hogy a fűnyíró egyforma mélységben nyírjon mindkét oldalon.

Megjegyzés: Soha ne próbálja meg a fűnyírót beállítani, amikor a traktor jár.

5. lépés Emelje meg a fűnyírót és távolítsa el a féktuskókat.. Eressze le a fűnyírót a talajra.

6. lépés Miközben a traktor alapjárat fordulatszámon van és a fűnyíró fel van emelve a talajról, engedje ki a kardántengelyt és vigye a gázkart 540/ perc tengely fordulatszámra. MEGJEGYZÉS: A fűnyíró úgy van tervezve, hogy csak 540/perces tengely fordulatszámmal működjön.

7 lépés Válassza az alacsony sebességet a traktor számára és induljon el előre A tractor sebességét a sebváltóval kell irányítani és nem a motor sebességével. Amint a traktor elindul, lassan engedje le a fűnyírót. Engedje, hogy a fűnyíró kései fokozatosan elérjék a talajt.

Megjegyzés: Ne engedje, hogy a traktor motorja vagy a fűnyíró elakadjon vagy leálljon, ez indokolatlan rongálódást, károsodást okoz. Ha ez többször megtörténik, csökkentse a sebességet és emelje a fűnyíró működési magasságát. Sohase próbáljon meg bármit kivenni a forgó hengerből mielőtt a traktor leállt és a fűnyíró kései teljesen megálltak.

Ne haladjon gyorsan, miközben használja a fűnyírót, mert ezzel megrongálja. Soha ne próbáljon meg megfordulni vagy hátrafelé tolatni, amikor a kardán működik és a fűnyíró a talajon van. Mindig emelje fel a fűnyírót tolatáskor vagy megforduláskor. Ellenkező esetben a fűnyíró megrongálódhat.

8. lépés Minden használat után tisztítson ki minden törmeléket a fűnyíró kései közül. Cseréljen ki minden olvashatatlan vagy hiányzó biztonsági utasítást. Ellenőrizzen minden megrongált vagy kopott alkatrészt és cserélje ki őket.a következő használat előtt. Tárolja a fűnyírót száraz helyen.